Google Friend Connect




Google'ın “Üyeler” gadgetini blogger dünyası olarak birçoğumuz biliyor ve kullanıyoruz.  Peki bunun yanında kullanacağımız başka ne gadgetler var bir bakalım.
Google Friend Connect adı altında hizmete sunulan “Üyeler “  gadget’i ile sosyal paylaşım artması bu yönde yapılan gadget çalışmalarını hızlandırdı. Herkes için açık olan bu çalışma ağına katılabilir yada yapılanlara bir göz atabilirsiniz.
Hızla büyüyen bu paylaşım ağında işte öne çıkan gadgetler…
Üyeler
  Ziyaretçilerin sitenize katılmalarına, arkadaşlarını davet etmelerine ve sitenizde oturum açmalarına izin veren üye gadget'ı ile topluluğunuzu hareketlendirin. Topluluk üyeleri aynı zamanda diğer üyelerin profillerini gezerek yeni arkadaşlar da edinebilir.
Oturum Aç
Ziyaretçilerin sitenize katılmasına, başkalarını üye olmaları için davet etmesine veya sitenizde oturum açıp kapatmalarına olanak tanır ve küçük alanlara bile rahatlıkla sığabilir.
Sosyal Çubuk
Ziyaretçilerinize Friend Connect'in sosyal ağ özelliklerine kolay erişim sağlamak için web sayfalarınızın üst veya alt tarafına bir sosyal ağ çubuğu koyun. Bu çubuk, ziyaretçilerin oturum açmalarına, diğer üyeleri görüntülemelerine, yorum göndermelerine ve en son site etkinliklerini görmelerine olanak tanır.

Yorumlar
Sayfalarınıza yorum gadget'ı ekleyerek sitenizi canlandırın. Bu gadget ziyaretçilerin sitenizdeki videolara yorum ve bağlantı göndermesine olanak tanır. Ziyaretçiler, yorumları tercih ettikleri dilde okumak için çeviri özelliğini kullanabilir.
Oylamalar ve Değerlendirmeler
Ziyaretçilerinizin sitenizin içeriğini ve sayfalarını oylamalarını ve değerlendirmelerini sağlayın. Ziyaretçiler videolar, makaleler, kitaplar, fotoğraflar, şarkılar veya aklınıza gelebilecek diğer her şeyi oylayabilir. Ayrıca, aynı sayfaya birden fazla gadget koyarak kullanıcıların bağımsız öğeleri değerlendirip puanlamasını da sağlayabilirsiniz
Öneri
Öneri gadget'ları, site ziyaretçilerinin ve üyelerinin sitenizde ilgilerini çeken içeriği bulmasını ve önermesini sağlar. Öneri düğmelerini sitenizdeki makalelere ve ürünlere eklediğinizde ziyaretçiler belirli içerikler önerebilir ve bu öneriler diğer ziyaretçilerin bulabilmesi için öneri listesinde görüntülenir.
Etkinlikler
Site sahibinin, üyelerin gerçekleştirdiği etkinlikleri görüntülemesine olanak tanır. Üyeler belirli gadget'larla etkileşime girdiğinde, bu gadget ile görüntülenebilen etkinlikler oluşur. Sitenizin diğer sayfalarında yapılan etkinlikleri görmek için bu gadget'ı ana sayfanıza yerleştirin.
Etkinlik (Event)
Bir etkinlik düzenleyebilirsiniz. (açıklama, zaman, yer, harita ve daha fazlası.) Takipçileriniz etkinliğe katılabilir ve kimlerin katıldığını görebilir.

Ekran Koruyucu (Screensaver)
Takipçileriniz için bir ekran koruyucu yaparak  blogunuzua yerleştirebilir, üyelerinizi profil resimlerini animasyonlu olarak gösterimine olanak sağlayabilirsiniz.
Top On
Üyelerinizin sitenizi ziyaret etme sayısına göre bir Top On listesi hazırlayabilirsiniz.
Bulut (Cloud)
Takipçilerinizin isimlerinden bir etiket bulutu gibi bir bulut oluşturabilirsiniz.

Beyin Egzersizi (Brain Fire)
Beyin egzersiz için güzel bir eğlence. Ne kadar hızlı olduğunuzu deneyebilir hoş vakit geçirebilirsiniz. Kolay dört işlem sorularına hızlı cevap verip zamanla yarışıyorsunuz. Sitenize ekleyerek takipçilerinizin  egzersiz yapıp eğlenmesini sağlayabilirsiniz.

Üye Bağlantıları (Members Links)
Takipçilerinizin profil resimlerine kendi site adresini ekleyerek bağlantı vermelerini sağlayabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi burayı  tıklayın
Film Fragmanları
Yeni çıkan film fragmanları youtube’dan takip edebilir ve takipçilerinize sunabilirsiniz. Her 2 saatte bir kendini güncelliyor.
Bunların yanında daha birçok gadget’ı kullanabilirsiniz. Beğendiğiniz varsa buyurun buradan

2 yorum:

Fikrin Ne? on 27 Ekim 2009 08:22 dedi ki...

mukemmel bunu ayrıntılı olarak ınceleyıp hemen bloguma uygulayacagım

aşk on 23 Mayıs 2011 15:25 dedi ki...

hilal mertkan büyük aşk gerçek sevgi...

http://www.youtube.com/watch?v=leee0F0GxBc

youtube,izlesene,video,video izle,film izle

Yorum Gönder